Forenklet torsdagsfavoritt

Bare må du ha komle på torsdager? Nå har Stangeland Mølle gjort det enkelt for deg.

Kjært barn har mange navn. Uansett om du kaller det kumle, komle, kompe, raspeball eller raskekako - disse potet- og byggmelsbollene er ordentlig deilig tradisjonsmat uten fiksfakserier. På Vestlandet lever tradisjonen med å spise komle på torsdager i beste velgående. Gjerne servert med et glass kefir til. Hvor denne tradisjonen kommer fra er ikke lett å si, men man kan kanskje være enige om at det er en fin hyllest av hverdagens rutiner? For det er jo som vi alle vet flest av dem – hverdagene.

Forenkler hverdagen

For å gjøre det raskere for deg i hverdagen har Stangeland Mølle laget et komlemel som du bare blander med vann. –Det er en blanding av potetflak fra Hoff laget på norske poteter, byggmel fra Storhamar, kavring, litt hvete- og havremel og gryn, forteller Marianne Aareskjold, som sammen med søsteren og faren driver den tradisjonsrike mølla på 5. og 4. generasjon. Den ble startet allerede i 1846 av søstrenes tippoldefar. Siden komlemelet fra Stangeland består av nesten bare norske råvarer, er det merket med Nyt Norge.

nytnorge